Emekli Ve Memura Süpriz Zam! En Düşük Maaş Miktarı 13.160 TL Oluyor...

Emekli Ve Memura Süpriz Zam! En Düşük Maaş Miktarı 13.160 TL Oluyor...

Emekli ve memurlara güzel haber geldi. Seçim öncesi maaşlara yeni bir zam daha yapılacağı konuşuluyor. En düşük memur maaşı 13.000 TL üzerinde olacak. İşte tüm ayrıntılar...

Emekli ve memurun beklediği zam erken geliyor. Her yıl maaşları 2 defa artan emekli ve memur bu zammı Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklamış olduğu enflasyon verilerine göre alıyordu. Memur ve emeklinin maaşlarına zam uygulanırken bu yıl bir sürpriz daha duyuruldu.

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük seviyede emekli maaşı alan vatandaşın maaşına yapılan zamı açıkladı. En düşük emekli maaşı artık 7.500 TL'ye çıktı. Ancak sürpriz gelişmeler bitmedi. Emekli ve memur maaşlarına ek bir zam daha geliyor.

Emekli ve memurun maaşlarına Ocak ayında zam uygulanmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan açıklanan enflasyon rakamlarına ek refah payı da dahil %30 artış yaşanmıştı. En düşük emekli maaşı bu şekilde 5500 TL'ye çıkmıştı. Ancak emekliye seçim öncesi bir müjde daha geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece canlı yayın esnasında en düşük emekli maaşının 7500 TL'ye yükseldiğini net olarak açıkladı. Fakat bunun ile sürprizler bitmedi. Temmuz ayında da memur ve emekli maaşlarına bir zam gelecek. Yapılacak yeni zam ile en düşük memur maaşı 13 bin TL'yi aşacak.

1.300 TL'lik İntibak Zammı Geliyor mu?

2000 yılı sonrasında emekli olanlara yapılan zamlardan biri de intibak zammı olacak. Uzun süredir talep edilen Türkiye Emekliler Derneği bu konudaki sorunları sıkça dile getiriyordu. 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrasında emekli olanlar arasında büyük bir gelir adaletsizliği bulunuyor. Bu sebep ile Türkiye Emekliler Derneği aradaki farkı gidermek için intibak zammının yapılmasını talep ediyor. 2000 yılı sonrası emekli olanlara 1.300 TL'lik ara zam yapılması halinde aradaki gelir adaletsizliği yok olacak. AK Parti hükümetinin seçim öncesi verdiği bu kararlar sonrası bu zammı da onaylaması bekleniyor.

Temmuz Ayında Emekliye Bir Zam Daha Yapılacak

SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklilerine bir zam haberi daha geldi. Temmuz ayında yeniden zam yapılacak. Yani enflasyon zammı bu yıl aksatılmadan uygulanacak. Ara zam yapılacak zammı etkilemiyor. Temmuz ayında enflasyon oranının en az %30 çıkacağı hesaplanıyor. Refah payı verilmediği durumda bile emekli maaşlarına verilecek zam oranı %30'a çıkacak.

Temmuz Ayında Memur Maaşına %30'luk Zam Uygulanacak

Memur maaşları için emekli gibi toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı sağlanacak. Şimdiden açıklanan rakamlara göre memurun enflasyon farkı kesin görünüyor. Temmuz ayında %30'luk zam memur maaşlarına da verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.