Bakanlık az önce açıkladı! Ödemeler bugün İBAN üzerinden yatıyor

Bakanlık az önce açıkladı! Ödemeler bugün İBAN üzerinden yatıyor

Bakanlık az önce açıkladı! Ödemeler bugün İBAN üzerinden yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, milyonlarca TL'lik SED ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mayıs ayında toplam 878 milyon TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlerde çeşitliliğe önem verdiklerini ve çocukların farklı ihtiyaçlarını dikkate alarak bu hizmetleri geliştirdiklerini belirtti.

Bakan Göktaş, Mayıs ayında 878 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bu ödemelerin, çocukların sosyal ve eğitim masraflarını karşılamak amacıyla yapıldığını belirten Göktaş, SED programıyla çocukları ailelerinin yanında ve sosyal çevrelerinde desteklediklerini ifade etti. Ayrıca, çocukların milli değerlere bağlı, özgüvenli, eğitimli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Bakan Göktaş, aile odaklı sosyal hizmet modelleriyle çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı içinde yetişmelerine özen gösterdiklerini dile getirdi. Göktaş, çocukların aile ortamında büyümelerinin toplumsal değerlerin korunmasında önemli bir rol oynadığına inandıklarını belirterek, çocukların sosyal desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mayıs ayında 878 milyon TL SED ödemesi yapıldığını söyledi.

SED ÖDEMESİ NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler için geçici olarak sunulan ekonomik destekler ve psiko-sosyal destek sistemleri, ailenin kendi kendine yeterli hale gelmesi ve çocukların bakımı ve desteklenmesi sürecini kapsar.

SED ÖDEMESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

SED yardımından yararlanmak için şu koşulların sağlanması gerekmektedir:
Ailede çalışan birey olmasına rağmen ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşanması.
Ailede çalışan veya çalışabilecek durumda olan bir bireyin bulunmaması.
Ailenin ekonomik olarak bir kriz sürecinde olması (felaket, hastalık, işsizlik gibi).
Sağlanan hizmetin çocuk odaklı olması nedeniyle ailede en az 1 çocuğun bulunması.
Ailede en az bir çocuğun ve ebeveyninin veya çocuğun bakıcısı konumundaki kişinin kimliğinin belirlenmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.