Vatandaşa Müjde! Kurban Bayramı Öncesi 7.608 TL Ödeme Hesabınıza Yatacak…

Vatandaşa Müjde! Kurban Bayramı Öncesi 7.608 TL Ödeme Hesabınıza Yatacak…

Vatandaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen yardımlara bir yenisi eklendi. Kurban Bayramı öncesi destek ödemesi hesapları yatıyor. T.C kimlik numarası son hanesine göre yatacak olan bu ödeme vatandaşın derin bir nefes aldıracak.

Vatandaşa Kurban Bayramı öncesi 7.608 TL ödeme yapılacak. sosyal yardımlar kapsamında dar gelirli ailelerin bu ödeme ile yüzünün gülmesi hedefleniyor. ihtiyaç sahiplerine bayram öncesi barınma ve gıda yardımı olarak verilecek ödemeler sosyal devlet anlayışı ilkesiyle sağlanıyor. 12 ay boyunca verilen ödemeler düzenli aralıklarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu yılda Kurban Bayramı öncesinde ödemeler 7.608 TL olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların hesabına yatıyor. 18 yaş üstü tüm bireylerin bu ödemeden yararlanacağı yalnızca kimlik belgesini göstermiş olanların bu hakkı elde edebileceği biliniyor.

7608 TL Ödeme Kurban Bayramı Öncesi Kimlerin Hesabına Yatacak?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından sağlanan bu yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetinin onaylamış olduğu hak sahiplerine ödenecek. Halk Sağlığı yönetimi sistemi üzerinden hastalık bilgileri alınan vatandaşların destek ödemesinden anında faydalanması mümkün. Kurban Bayramı yaklaşırken 7.608,71'lik ödeme hesaplara aktarılacak. Tüberküloz, SSPE ve hastaya bakmakla yükümlü kişilere bu ödemeler verilecek.

Kurban Bayramı Öncesi 7.608 TL Ödeme Nasıl Alınır?

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban alımı ve diğer alışverişlerini yapmak isteyenlere büyük fırsat! Vatandaşın alacak olduğu 7608 TL ödeme T.C kimlik numarası üzerinden yatırılıyor. Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bizzat gidip başvuruda bulunanlar bu haktan başvuru kriterlerine karşılamaları durumunda yararlanabiliyorlar. 3294 sayılı kanun kapsamında sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler hane içinde yaşayan kişi başına düşen aylık gelir net asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda bu ödemeden yararlanabiliyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen bu ödemeler 2024 yılı net asgari ücretin üçte biri karşılığı olan 5.667,37 TL'ye ulaştı. Ancak bayram öncesi vatandaşın cebine girecek olan miktar 7.608 TL olarak hesaplandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.