Estetik Diş Hekimliğinde Ortodonti
Diş Hekimi Nazan Nur Arık, Estetik Diş Hekimliğinde merak edilen konulardan biri olan Ortodontinin önemini ve süreçle ilgili soruları cevapladı. Öncelikle süreci anlamak adına Estetik Diş Hekimliğinin amacının iyi anlanması...
Diş Hekimi Nazan Nur Arık, Estetik Diş Hekimliğinde merak edilen konulardan biri olan Ortodontinin önemini ve süreçle ilgili soruları cevapladı.
Öncelikle süreci anlamak adına Estetik Diş Hekimliğinin amacının iyi anlanması gerektiğinin altını çizen Nazan Nur Arık, hastaların tedavi sürecini en sağlıklı, en kalıcı ve en estetik çözümle tamamlamanın önemini vurguladı.
"Peki bu süreçte nasıl ilerlemeliyiz? Dişleri tamamen kesip kaplamak mı daha mantıklı yoksa estetik protokole ortodontik tedavi ekleyip dişlerden herhangi bir madde kaldırmamak mı?" sorularına Nazan Nur Arık, şu cevapları verdi:
“Ben bir hekim olarak dişlerden herhangi bir madde kaldırmamayı tercih ediyorum. Biz doktorlar bu yaklaşıma minimal invaziv yaklaşım diyoruz. Yani dişten dokuyu mümkün olduğu kadar az çıkarmayı hedeflediğimiz bir yaklaşım bu.”
Teknolojinin gelişmesiyle diş hekimliğinde artan alternatiflerden de sıklıkla yararlanıldığını söyleyen Nazan Nur Arık, “Ortodontinin yanı sıra DSD dediğimiz Dijital Gülüş Tasarımı protokolü tüm dünyada da sıklıkla uygulanmaktadır. Yani ortodontik tedaviye başlamadan önce, hastalarımız için bir gülüş tasarlıyor ve bu tasarıma göre ortodontik tedaviyi bitiriyoruz. Bu tedavi ile dişlerden herhangi bir madde çıkarmıyoruz ve yaprak porselen ile dişlerin üzerine yerleştirdiğimiz estetik malzemelerle ideal gülüşü sağlayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Nazan Nur Arık, "Dijital gülüş tasarımı protokolü ne kadar süren bir tedavi süreci gerektirir?" sorusuna şu cevabı vererek sözlerini tamamladı:
Gülüş tasarımı uygulamasını yaptırmaya karar veren pek çok insanın hedefi, en sağlıklı ve estetik sonuca ulaşmak. Dijital Gülüş Tasarımı Protokolü de bu anlamda, oldukça başarılı bir yöntem oluşuyla dikkat çekiyor. Nazan Nur Arık, Dijital Gülüş Tasarımına ortodonti protokolü eklediği uygulama konusunda süreci kısaca şöyle açıkladı; “Bu yaklaşımla tedavi sürecinin biraz daha uzun olabileceği doğrudur. Ancak bu şekilde dişten herhangi bir madde çıkarmadan da en estetik sonuca ulaşmak mümkündür.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.