Kartal Belediyesi’nin ‘Atıklardan Tablo Tasarım Yarışması’ başladı

Kartal Belediyesi’nin ‘Atıklardan Tablo Tasarım Yarışması’ başladı

Kartal Belediyesi’nin çevre bilincini geliştirerek, geri dönüşümün yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile düzenlediği ‘Atıklardan Tablo Tasarım Yarışması’ başladı. Geri dönüşüm temalı ‘Tablo Tasarım Yarışması’na...

Kartal Belediyesi’nin çevre bilincini geliştirerek, geri dönüşümün yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile düzenlediği ‘Atıklardan Tablo Tasarım Yarışması’ başladı.

Geri dönüşüm temalı ‘Tablo Tasarım Yarışması’na katılım sağlayacak olan kişiler; ambalaj atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, tekstil atıkları ve ahşap atıkları gibi geri dönüşümü mümkün olan malzemeler kullanarak tablo tasarımı oluşturacak.

Yarışmada; birinciye (grup için): 2500 TL hediye çeki, birinciye (bireysel için): tablet, ikinciye (grup için): 1500 TL hediye çeki, ikinciye (bireysel için): bisiklet, üçüncüye (grup için): 1000 TL hediye çeki, üçüncüye (bireysel için): akıllı bileklik verilecek.

Tasarımlar, son gün 10 Mart 2023 saat 16.00’a kadar Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim edebilecek. Yapılan değerlendirmelerin sonucunda dereceye giren katılımcıların ödülleri ise 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında verilecek.

Yarışma şartları

Bu yarışmaya bireysel ya da grup halinde hazırlanan tasarımlar ile katılınabiliyor.

Her birey ya da grup yalnızca 1 tablo tasarımı ile başvuru yapabilecektir.

Tasarımların oluşturulması aşamasında ambalaj atıkları (kağıt, karton, cam, plastik, metal, metal/plastik kapak), elektrikli ve elektronik atıklar, tekstil atıkları, pil atıkları ve ahşap atıkları gibi geri dönüşümü mümkün atıkların kullanılması gerekmektedir.

Tabloların eni ve boyu 50 x 70 cm, 60 x 90 cm ya da 80 x 120 cm ölçülerinden biri olmalıdır. Tasarımların derinliği (kalınlığı) en fazla 10 cm olmalıdır. Belirtilen ölçülerden farklı ölçülerde teslim edilen tasarımlar değerlendirmeye alınmaz.

Tablolar en az 3 mm kalınlığında mdf, kontraplak gibi ahşap türevi zemin üzerine yapılmalıdır.

Tabloların arkasına, sağ üst köşeye 1 adet A4 kağıdı yapıştırılarak bu kağıda katılımcı adı-soyadı, iletişim bilgileri, eserin adı, teslim tarihi, öğrenci ise ilave olarak okul adı ve sınıf bilgileri yazılmalıdır.

Katılımcılar, tasarımlarını en geç 10.03.2023 Cuma günü saat 16:00'a kadar Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.