Araç sahipleri dikkat: HGS cezalarından kurtulacaksınız!

Araç sahipleri dikkat: HGS cezalarından kurtulacaksınız!

Araç sahipleri dikkat: HGS cezalarından kurtulacaksınız!

Yetersiz bakiye ile HGS kullandıysanız ve 15 günlük ödeme süresini geçirdiyseniz rekor düzeyde ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ancak bu cezadan kurtulmak için bir yol mümkün. İşte detaylar...

HGS hesabınızda yeterli bakiye bulunmadığı bir dönemde geçiş yaparsanız, HGS cezalarıyla karşılaşırsınız. Eğer bakiyeniz yetersizse veya ödemeyi unuttuysanız, 15 günlük süreyi aştığınızda ceza kesilir. Basit bir ihmal sonucunda ortaya çıkan ceza, geçiş ücretinin 4 katına çıkmasına neden olur.

CEZALARI İPTAL ETTİRMEK MÜMKÜN

Avukat Bilal Yavuz, ceza şikayetlerinin artması üzerine HGS hesabında yeterli bakiye bulunmaması nedeniyle verilen cezaları ve icra yoluyla tahsil edilmeye çalışılan cezaları iptal ettirmenin yolunu anlattı.

Bayram tatili sürecinde milyonlarca kişi kendi araçlarıyla tatil yoluna çıktı. Ancak birçok vatandaş HGS yenilemeyi unuttu ve geri dönüş şansı bulamadan yolculuğuna devam etti.

Avukat Bilal Yavuz, bakiyenizin yetersiz olması durumunda köprü ve otoyoldan geçen vatandaşların, ceza almamak için sonrasındaki 15 günlük süreci aşmamaları gerektiğini hatırlattı.

4 KATI CEZA ÖDEYEYEBİLİRSİNİZ

Avukat Bilal Yavuz, otoyol ve köprülerden HGS ile geçiş yaparken bakiyenin yetersiz olması ve 15 gün boyunca ödeme yapılmaması durumunda borcunun 4 katına çıkabileceğini belirtti. Yavuz, bu durumun ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşları mağdur edebileceğini ve hukuki olarak sorgulanabilir olduğunu ifade etti.

Bilal Yavuz, milletin parasıyla yapılan yollar için alınan yüksek ücretlerin ardından ceza kesilen vatandaşa faiz eklemek yerine cezayı katlamayı bir tür soygun olarak nitelendirdi.

CEZA NASIL İPTAL ETTİRİLEBİLİR?

İcraya verilen cezanın yasal prosedürlere uygun yapılmadığına dair belgelerle itiraz ederek fazladan ödemenin önüne geçebilirsiniz.

Hakkınızda ceza kesildikten sonra size tebligat gönderilmesi ve bilgilendirme yapılması gerekir. Ancak bu adımlar genellikle atlanıyor.

Önceden yapılmayan tebligatın gerekçe olarak gösterilerek, cezanın indirilmesi için itirazda bulunma imkanı vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.