Yeni Konut Kredisi Başvurusu Başladı Mı? Koşulları Neler? İlk Kez Ev Alacaklara 1.20 Faizli Konut Kredisi Hangi Banka Veriyor?

Yeni Konut Kredisi Başvurusu Başladı Mı? Koşulları Neler? İlk Kez Ev Alacaklara 1.20 Faizli Konut Kredisi Hangi Banka Veriyor?

Konut alacaklara büyük fırsat geliyor. Düşük faizli konut kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? Konut kredisi başvuru koşulları nedir? 1.20 faizli konut kredisi verilecek mi? İlk evim konut kredisi başvuruları ne zaman yapılmaya başlayacak? İşte, 1.20 fa

Düşük faizli konut kredisi başvuru tarihi ve başvuru detayları merak ediliyor. Projeyi bekleyenler kısa bir süre içerisinde başlamasını umut ediyor. Orta vadeli program ile ilk defa konut sahibi olacak kişilere 1.20 faiz ve 15 yıl vade imkanı ile konut kredisi sağlanacak. Açıklanan kararda konut kredilerinde kredi değer oranının tüketicinin kendi veya eşinin 18 yaşındaki altındaki çocuklarının en az bir konutu bulunuyorsa %75 azaltılacak denildi. 1.20 faiz ile konut kredisi başvuru koşullarıyla ilgili tüm detaylar mecliste alınacak kararla birlikte netlik kazanacak. Peki, konut kredilerinde son dakika sıcak gelişmeler var mı?

Meclisten açıklanacak kararla 1.20 faizli konut kredisi başvurularını ne zaman başlayacağı merak ediliyor. BDDK'dan 2. konutunu alacaklar için de kredi sınırlaması getiriliyor. Yeni bir ev daha almak isteyen vatandaşlar için evin değerinin %90'ı değil %22.5'i kadar kredi imkanı oluşturulacak. Yatırımcı değil ihtiyacı olan herkesin konuta ulaşabilmesi amacıyla düşük faize konut kredisi kampanyası başlatılacak. Bu kampanya oluşturulurken kredi kullanacak kişinin kendinin, eşinin ya da 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 25 azaltılarak uygulama yapılacak. Şimdi tüm dikkatler bu konuya kesildi. Yeni konut almak isteyenler ve ilk kez ev sahibi olacaklar için detaylar ortaya çıktı.

1.20 Faizli Konut Kredisi Ne Zaman Başlıyor?

Konut kredisi 2. evini alacaklar için sınırlamayı birlikte getirirken gözler yeni kampanyaya çevrilmiş durumda. İlk kez ev sahibi olacaklar için 15 yıl vade ve 1.20 faiz oranı ile kredi sağlanmaya başlanacak. Dar gelirli vatandaşların konut alabilmesine katkı sağlayacak bu kredi Orta Vadeli Program kapsamında hiç evi olmayanları konut tahlili yapmak için veriliyor.

1.20 Faizli Konut Kredisi Hedefleniyor

Konut kredilerinde konut sektörü ile tüketicilere olası etkileri ne olduğu merak ediliyor. Kredi desteği gerçek ihtiyaç sahiplerine ev sahibi olması amacıyla veriliyor. Talepte yaşanan düşüşle birlikte fiyat dengelenmesi olması planlanıyor. Sürecin uzun sürmesi durumunda satışta düşüşün ve üretiminde azalması söz konusu olacak. Bu şekilde arz talep dengesizliğini önleyebilmek mümkün. Yatırım için ev alanların azalması ve konut kiralarını dengelenmesini hedefleniyor. Düzenleme en çok yazlık piyasasını etkiliyor. Kredi sınırlaması sebebiyle ikinci el konumunda olan yazlıkların satışında önemli düşüşler meydana gelebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.