Trafik sigortalarına REKOR ZAM geliyor: Fiyatlar A'dan Z'ye değişecek

Trafik sigortalarına REKOR ZAM geliyor: Fiyatlar A'dan Z'ye değişecek

Birçok kaleme gelen zamlar yeni yılla birlikte yükselmeye devam edecek. Sigorta poliçelerine de yeni yılla birlikte büyük oranda zam geliyor. İşte ayrıntılar...

Yeni yıla 2 aydan az bir süre kala, sigorta poliçelerinde yüksek oranlarda zam beklentisi gündeme geldi. Sigorta poliçelerinin artış göstermesiyle birlikte, özellikle deprem nedeniyle oluşan maliyet artışı sonucunda yeni yılda daha fazla zam oranları görüleceği tahmin ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle 100 milyar doların üzerinde bir zarar ortaya çıktı. Bu olumsuz durumun 5 milyar dolarlık kısmını ise reasürans şirketleri üstlenmek zorunda kaldı.

Bu nedenle sigorta şirketleri, gelecek dönemde poliçe ücretlerini 2-3 kat artırma planları yapıyorlar.

Şirketler, maliyetlerinin dolar bazında dahi büyük ölçüde arttığını vurguluyorlar. Bu artışlar, konut, sağlık ve kasko poliçelerine yansıyarak zam anlamına gelecek.

En yüksek prim artışlarının ise ticari ve işyeri sigortalarında yaşanması bekleniyor.

TRAFİK SİGORTALARI ZAMLANACAK MI?

Trafik sigortaları ise şu an için devlet tarafından üst sınırlarla kontrol ediliyor, bu nedenle şimdilik bir artış öngörülmüyor.

Ancak şirketler trafik sigortalarında ciddi zararlar yaşadıklarını ifade ediyorlar. Bu zararın diğer sigorta poliçelerine ek zam olarak yansıma ihtimali bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.