SON DAKİKA: SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için yapılacak zam belli oldu! Canlı yayında net rakam vererek duyurdu

SON DAKİKA: SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için yapılacak zam belli oldu! Canlı yayında net rakam vererek duyurdu

AKP'ye yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük, TGRT Haber canlı yayınında emeklilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Küçük, yılbaşı itibarıyla emekli maaşlarında yapılacak artış için oran verirken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağına yönel

Yeni yıla girilmesine yaklaşık 1 ay kalırken milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı yapılacak zam oranına çevrilmiş durumda.

Hükümete yakın isimler zam konusunda bugüne kadar itidalli açıklamalar yapıyor olsa da, Ankara kulislerinde paylaşılan ilk rakamlar ortaya çıkmış durumda.

TÜİK tarafından belirlenecek yıl sonu enflasyon rakamının üzerine eklenecek refah payı ile birlikte ortaya çıkacak olan emekli zammı, SSK ve Bağ-Kur için farklı, Emekli Sandığı için farklı şekilde uygulanacak.

Memur emeklileri, toplu sözleşme gereği daha yüksek bir artış alma hakkı elde ederken, gazeteci Cem Küçük'ten emeklilere yönelik kritik mesajlar geldi.

EMEKLİYE YAPILACAK ZAM HAKKINDA NET RAKAM VERDİ

Son aylarda hükümete yakın kaynaklar ile görüşmeler gerçekleştiren Küçük, geçtiğimiz ay Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya gelmiş ve bir buçuk saate yakın bir röportaj yapmıştı.

Görüşmenin ardından emekli ve memur maaşlarına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Küçük, bugün ilk kez zam oranları hakkında net rakam verdi ve emeklilere şu uyarıları yaptı...

"Hükümet son günlerde yaptıklarıyla bu emekli işini biraz eline yüzüne bulaştırdı. Yıl sonuna kadar en düşük maaş alanlara bir ek zam yapılmaması hataydı ancak hadi zam yapılmadı diyelim ama bari şu emekli ikramiyesi herkese verilseydi ayrım yapılmadan.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET OLSUN TEKLİFİ

Yapılan bu politikaların ardından emeklilerden gelen tepkinin hükümet, en başta da Cumhurbaşkanı Erdoğan farkında. Bu yüzden Ocak ayında yapılacak artış için, seçimin de hesaba katılacağını düşünürsek rekor bir zam gelecek diyebiliriz.

İlk olarak Aralık ayında asgari ücret belirlenecek. Görünen o ki asgari ücret 15-16 bin lira arasında olacaktır.

Temmuz ayında yalnızca emeklilerin kök maaşlarına zam yapılmıştı. Yeni yılda seyyanen artışla en düşük emekli maaşı 10 bin lira seviyesine çekilebilir ancak bu rakam kesinlikle yeterli olmayacaktır. O yüzden en düşük emekli maaşına daha yüksek bir zam yapılması gerekiyor diye düşünüyorum.

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 52 ZAM YAPILACAK

AKP'nin içinde birçok yetkili, en düşük emekli maaşını asgari ücretle eşitlemeyi ya da yaklaştırmayı teklif ediyor ancak bütçenin imkanları şu anda buna pek olanak tanımayacak gibi.

Refah payı eklendiğinde ve seçimleri de dikkate aldığımızda emeklilere yüzde 52 seviyelerinde bir zam yapılması bekleniyor.

RESMİ GAZETE İLE 5 BİN TL İKRAMİYESİNDE KAPSAM GENİŞLEYEBİLİR

Çiftçilere 5 bin TL ikramiye verilecek denilmişti. Torba yasaya girmeden bunu Resmi Gazete'de yayımlanacak bir tebliğ ile çözmeye çalışıyorlar.

Tebliğ ile çözülemeyecek bir durumsa da Meclis'e gelecek torba yasa ile

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.