SON DAKİKA: Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Üzücü Haber Verildi! Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

SON DAKİKA: Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Üzücü Haber Verildi! Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli aylığına yönelik yapılacak olan kapsamlı düzenlemeler için gözler 2024 Ocak ayına çevrilmişken yeni emekli maaşları içinse rakamlar kulislerden sızmaya başladı. Yeni emekli maaşı ne kadar olacak?

2023’ün bitmesine az bir süre kalmışken 2024 Ocak ayında yapılacak için de geri sayım başladı. Emekli aylığı düzenlemeleri için düzenlemeler ise yılbaşında yapılacak.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle 6 ay boyunca her an zam yapılabilir bekleyişinde olan emekliler için iktidar partisinde yeni yılda emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar başladı.

Kulislerden ise yapılacak zamla ilgili rakamlar sızmaya başladı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan'ın köşe yazısından aktardığına göre, kulislerde en düşük emekli aylığının 10 bin liraya çıkarılacağı iddia ediliyor.

Babacan yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Parti kurmayları, yılbaşında ortalama yüzde 50-52’lik bir zam beklediklerini dile getiriyorlar. Maliyenin direneceğini söyleyenlere göre bu oran yüzde 45 olacak.

Babacan ayrıca, çalışan emeklilere ikramiye verilmemesiyle ilgili tepkilerin sürdüğünü belirtti.

EMEKLİ ÇİFTÇİLERE İKRAMİYE FORMÜLÜ

Çalışan emeklilere ikramiye verilmemesiyle ilgili tepkiler de bitmek bilmiyor. Buna bir de emekli çiftçiler eklenmişti. Cumhurbaşkanının talimatıyla emekli çiftçilere ikramiye ödenmesi formülünün bulunduğunu öğrendik. Bunun için yasal düzenleme gerekmediği, tebliğ yayınlayarak sorunun çözüleceği ifade ediliyor. Yakında düzelttikleri hatalarını ‘çiftçilere müjde’ diye duyururlarsa hiç şaşırmayın. Bu eksikliği öğrenen Cumhurbaşkanının ekibine kızdığını da anımsatalım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.