SON DAKİKA... Emekli maaşı ve memur maaşları ne kadar zam tablosu belli oldu...

SON DAKİKA... Emekli maaşı ve memur maaşları ne kadar zam tablosu belli oldu...

Son dakika haberi...Emekli maaşı ve memur maaşları için ipuçları güçleniyor. Merkez Bankası, emekli ve memur zammı için merak edilen yeni enflasyon beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. 2023 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 67,22 oldu. Buna göre emekli ma

Son dakika haberi...Emekli maaşı ve memur maaşlarına REKOR ZAM belli oldu! İşte emekli maaşı, memur maaşları hesaplama tablosu

SON DAKİKA... Emekli maaşı ve memur maaşları ne kadar zam tablosu belli oldu...

Son dakika haberi...Emekli maaşı ve memur maaşları için ipuçları güçleniyor. Merkez Bankası, emekli ve memur zammı için merak edilen yeni enflasyon beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. 2023 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 67,22 oldu. Buna göre emekli maaşı zammı, memur enflasyon farkı ile maaş hesapları değişti. Öte yandan 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı ile SED ödemeleri için de zam tablosu belli oldu.

Son dakika haberleri...Emekli ve memur zammı Ocak ayında yeniden belirlenerek milyonların alım gücü artacak. Emekliye ara zam düzenlemesi için bütçe çalışmaları sürerken, Merkez Bankası'nın ekonomistlerle gerçekleştirdiği yeni enflasyon beklenti anketi sonuçları belli oldu. Emekli maaşı ve memur maaşları ne kadar artacak?

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI GELECEK ZAM TABLOSU ORTAYA ÇIKTI

Emekli ve memur zammı için merak edilen Merkez Bankası'nın Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları belli oldu. 6 milyonu aşkın memur ve emeklisini ilgilendiren Toplu sözleşme zammı da geçtiğimiz ay sonuçlanmıştı. Emekli maaşı, memur maaşları ile sosyal yardım ödemeleri için yeni tablosu netleşti.

EMEKLİ MAAŞI EK ZAM İÇİN ÇALIŞMA

Emekli maaşı zammı düzenlemesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da teknik olarak çalışmayı yürütüyor. Taslak çalışmanın netleşmesi sonrası düzenleme kamuoyu ile paylaşılacak.

Bakan Mehmet Şimşek'in açıklamaları dikkate alındığında 'En düşük emekli maaşı' için bütçe çalışmaları gerçekleşiyor. Burada düzenlemenin Ekim veya Kasım ayında ortaya koyulması bekleniyor.

15,5 MİLYON EMEKLİYE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ GÖRÜŞÜLÜYOR

Öte yandan tüm emekliler için Cumhuriyetin 100. yılına özel bir defaya mahsus olmak üzere emekli ikramiyesi ödemesi masada bulunuyor. Türkiye'de yaklaşık 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, 2,7 milyon da memur emeklisi bulunuyor.

Yaklaşık 18 milyon kişiye bir ödemenin söz konusu olması ve mali disiplini bozmadan bütçe çalışmalarının gerçekleşmesinin istenmesi nedeniyle Bakanlık ince eleyip sık dokuyor. Örneğin burada 5.000 TL'lik bir ödeme söz konusu olursa 90 milyar TL'lik bir maliyet söz konusu oluyor.

MERKEZ BANKASI YENİ ENFLASYON BEKLENTİ SONUÇLARINI DUYURDU

Merkez Bankası Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Buna göre 2023 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 67,22 olarak revize edildi. TCMB'nin enflasyon beklenti anketi sonuçlarına göre Tüketici Fiyat Endeksi 1.886,99 seviyesine yükselecek.

Bu rakamlara göre 6 aylık enflasyon oranının da yüzde 39,61 düzeyine yükselmesi bekleniyor. 2023 yılı yeni enflasyon beklentisine göre emekli ve memurun zam tablosu belli oldu.

2024 OCAK AYINDA TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI YÜZDE 15

6 milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri tamamlandı. Memurlar 11 iş kolunda birçok sosyal hak elde ederken, toplu sözleşme zammı da 2024 yılının ilk yarısı için yüzde 15 ikinci yarısı için yüzde 10, 2025 yılının ilk yarısı için yüzde 6, ikinci yarısı için yüzde 5 oldu.

EFLASYONA GÖRE EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI TABLOSU

Yüzde 67,22'lik 2023 yılı yeni enflasyon beklentisi ve yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı ile emekli maaşı ve memur maaşları zam tablosu belli oldu:

2023 yılı enflasyon beklentisi: Yüzde 67,22
6 aylık enflasyon beklentisi: Yüzde 39,61
Refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 39,61
Temmuz 2023 toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
Ocak 2024 toplu sözleşme zammı: Yüzde 15
Memur enflasyon farkı: Yüzde 31,71
Memur zammı: Yüzde 51,46

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI OCAK 2024'TE KAÇ TL OLACAK?

Yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı ve Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre hesaplanan 31,71'lik enflasyon farkı hesabına göre tablo tablo memur, emekli, 65 yaş, engelli ve engelli bakım maaşı hesaplarını yaptık:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.