SON DAKİKA: 100. yıl ikramiyesinden yararlanamayan çalışan emekliler de 5 bin lirayı alabilecek

SON DAKİKA: 100. yıl ikramiyesinden yararlanamayan çalışan emekliler de 5 bin lirayı alabilecek

Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere verilen 5 bin liralık emekli ikramiyesiyle ilgili sevindiren yeni bir gelişme yaşandı. İkramiyeden yararlanamayan emekliler de yeni çalışmayla 5 bin lirayı alabilecek. İşte ayrıntılar...

Çalışan emeklilerin talebini AKP'li yöneticiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti ve kendisi de konuyla ilgili talimat verdi.

Gazete Pencere'de yer alan habere göre, Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle verilen 5 bin liralık ikramiye, sadece 1.6 milyon civarındaki Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerle sınırlı kalmıştı. Emekli muhtarlar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri ise bu ikramiyeden yararlanamadılar.

Belediye ve il genel meclisi üyeleri, huzur hakları aldıkları için bu ikramiye kapsamı dışında tutuldular, fakat bu miktarın aylık 400 lirayı geçmediği belirtildi.

Muhtarlar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri de AKP'li yetkililere ve milletvekillerine yoğun bir şekilde ulaştı.

Çalışan emeklilerin de talepleri eklenince, AKP'li yöneticiler konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.

Yöneticiler, Erdoğan'a şöyle dedi: "Bu istisnalar bize zorluk çıkarıyor. Emeklilerimiz için önemli bir adım attık ancak şimdi milyonlarca kişiye verilmeyen ikramiye gündemde. Muhalefet partileri bunu sıkça kullanıyor.

Muhalefet politikası üretemiyor, bu konuyu yerel seçim kampanyalarında kullanacak. Bir düzenleme yaparak çalışan emekliler dahil tüm emeklilerin bu ikramiyeden yararlanmasını sağlayalım ve bu tartışmalara son verelim."

Erdoğan, bu bilgiler üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları arasında bir görüşme yapılmasını, bu konuda ortak bir çalışmanın yapılmasını istedi.

Maliyet hesaplamaları yapılacak ve son kararı Erdoğan verecek. Çalışan emeklilere ikramiye verilmesi bütçe imkanları dahilinde ise değişiklik yapılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.