MECLİSTEN GEÇTİ... Sigorta Girişi Olanlara 5 Bin 625 TL Para Yardımı Veriliyor Hemen Başvurun

MECLİSTEN GEÇTİ... Sigorta Girişi Olanlara 5 Bin 625 TL Para Yardımı Veriliyor Hemen Başvurun

SGK, sigortalı vatandaşlara veya ailesine bazı durumlarda maaş bağlanma hakkı sunulmakta. Maaş bağlanması için ise bazı şartlara uygun olmak gerekiyor. Peki, hangi vatandaşlar 5.625 TL ödemeden yararlanabilir? İşte detaylar…

SGK, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yönelik yardım kampanyaları sunuyor. T.C kimlik numarasının sonu 0,2,6,8 olan vatandaşlara ödemeler ayın belirlenmiş günlerinde yapılacak.

SGK'dan 5.625 TL Yardım!

Yapılan ara zam ile birlikte en düşük %50 oranında hisse alan dul maaşı 3.750 TL oldu. Çocuğu olmayanlar için bu miktar %75 ile 5.625 TL'ye yükseldi.

Ödemeden Yararlanmak İçin Hangi Şartlara Uygun Olmak Gerekiyor?

Ölen sigortalı vatandaşların hak sahiplerine ölüm aylığının bağlanabilmesi için gerekli şartlar, kanunun yürürlük tarihinden sonra ölen sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için;

  • En az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş ya da 4/1-(a) sigortalıları için, her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş, olması şartıyla ölüm aylığı bağlanır.
  • Vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanmış olup henüz işlemleri tamamlanmamış olması gerekiyor.

Bağlanmış bulunan malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı, sigortalı olarak çalışmaya başlamaları sebebiyle kesilmiş, durumda iken ölen sigortalıların hak sahiplerine yazılı istekte bulunmaları halinde ölüm aylığı bağlanır.

  • Ölüm aylığı bağlanabilmesi için sadece 4/1-(a) sigortalıları için öngörülen her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartında; gerek ölen sigortalı tarafından, gerekse hak sahipleri tarafından yapılan tüm borçlanmalar bu şartların oluşmasında dikkate alınmamaktadır.

Ancak 1/10/2008 tarihinin öncesinde ölen sigortalı vatandaşların 900 gün hesabında borçlanılan tüm süreler dikkate alınmaktadır.

  • Kendi nam ve hesabına (5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi) çalışan sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için ölen sigortalıların genel sağlık sigortası primi dâhil, prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması şarttır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Ölen çocuk yüzünden anne ve babaya maaş bağlanabilmesi için ölen SSK'lı çocuğun borçlanma süresi hariç en az 5 yıldır sigortalı olması, 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması veya 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları bildirilmiş olması gerekmektedir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.