Erdoğan talimat verdi TOKİ'den yepyeni kampanya başlattı! Başvurular 30 gün sürecek

Erdoğan talimat verdi TOKİ'den yepyeni kampanya başlattı! Başvurular 30 gün sürecek

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde, ihtiyaç sahipleri ve düşük gelirli vatandaşlar için projeler geliştiren TOKİ, yeni başlattığı kampanyada başvurularının 19 Ekim'e kadar sona ereceğini açıkladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), birçok vatandaşı ilgilendiren yeni bir kampanya başlattı. Bu kampanya ile peşin ödeme seçeneği sunulan vatandaşlar, yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler.

TOKİ, Haziran 2022 tarihinden önce inşa edilen iş yerleri ve konutlar için yüzde 25 indirim uygulama kararı aldı. 21 Eylül Perşembe günü başlayan kampanya kapsamında borcu bulunan vatandaşlar, 19 Ekim'e kadar başvuru yapma fırsatına sahiptirler.

Söz konusu tarihler arasında başvuru yapan vatandaşlar borçlarını yüzde 25 daha az ödeme şansı elde edecek.

TAMAMINI ÖDEYEMEYENLER YARISINI ÖDEYEBİLECEK

TRT Haber’de yer alan bir haberde yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşların da yararlanabileceği belirtildi.

Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

YAPILANDIRMANIN ŞARTLARI NEDİR?

İndirim programına dahil edilen projelerdeki ev ve iş yeri alıcıları için belirli şartlar bulunmaktadır. Başvuru tarihine göre, ilk olarak borçlarını kapatmış olmaları gerekmektedir. Ayrıyeten, geriye dönük taksit veya emlak vergisi borcu olmamalıdır.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için bazı zaman sınırlamaları da vardır. Ödeme taksitleri en geç 2022 yılının Haziran ayı sonuna kadar başlamış olmalıdır. Ayrıca, taksit sayısı 12 aydan az olan alıcılar kampanyadan yararlanamayacaktır.

Kampanyadan faydalanmak isteyen ev ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilirler. Bu şekilde indirimden yararlanma hakkına sahip olabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.