Emekliye Ocak Ayında En Az 10.000 TL Maaş Verilecek! Emekli Maaş Zammı Detayları Netleşti Mi?

Emekliye Ocak Ayında En Az 10.000 TL Maaş Verilecek! Emekli Maaş Zammı Detayları Netleşti Mi?

​​​​​​​Emekli vatandaşlara Ocak ayı itibarıyla zam yapılacağı açıklandı. En düşük emekli maaşı 10.000 TL'nin üzerine çıkacak. Peki, emekliye ne kadar zam yapılacak? Zam oranı ne? Beklenilen rekor zam geliyor mu?

Yıl sonuna sayılı günler kala emekli vatandaşlar için önemli bir konu merak edilmeye başlandı. Ocak zammı öncesi heyecan dorukta. Enflasyon beklentisi %65'e yükseltildi ve %65'e rezerve edilmesi ile birlikte de tüm emekli vatandaşlar aylıklarına %50'nin üzerinde zam yapılmasını bekliyorlar. Orta vadeli program kapsamında açıklanan enflasyon hedefine göre emekli vatandaşlar %37.76 zammı garantiledi. Bu zamma refah payı da eklendiğinde zammının %50’ye yaklaşması hedefleniyor. En düşük emekli maaşı ise bu durumda 10.000 TL'yi aşacak.

Kademeli Maaş Artışı

Emekli vatandaşlara bakanlıktan gelen açıklamaya göre kademeli ve adaletli zam dağılımı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu çalışmanın tamamlanması sonrası onaylaması halinde ilave artışın Ocak ayı itibariyle yürürlüğe gireceği düşünülüyor. Belirlenen kapsamda sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası ile Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında kademeli artışlar daha az zam emekliye verilecek. Zam oranının daha yüksek olması sistemi uygulanacak. Emekli ve memur maaşlarına %50'ye yakın artış bekleniyor. Memur maaşlarına yapılan zamma yakın seviyede emekliye zam verilecek. 2024 yılında devlet memurları 22.017 liradan 33 bin TL seviyesine kadar maaş artışı elde edecek.

Tek Seferlik İkramiye Ödemesi Geliyor

Cumhuriyet tarihinin görülmemiş ve tek defaya mahsus Cumhuriyetin 100. yılına özel 5.000 TL ikramiye ödemesi yatırılmaya başladı. İkramiye miktarı üzerindeki açıklamalar detaylı bir şekilde takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.