Emekli Maaşına 7.200 TL Ek Zam Geliyor! Emekliye Verilecek Zam Miktarı Netleşti mi?

Emekli Maaşına 7.200 TL Ek Zam Geliyor! Emekliye Verilecek Zam Miktarı Netleşti mi?

Maddi anlamda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ek zam müjdesi verildi. Ek zam haberi emekli vatandaşları umutlandırdı. Temmuz ayında uygulanan zam oranlarının yetersiz bulunması sebebiyle emekli vatandaşlar ek z

Zam kararı SSK ve Bağ-Kur emeklisi olanları kapsayacak şekilde hayata geçirilmişti. İşte emeklilere sunulan ek zam ile ilgili tüm detaylar…

Bildiğiniz üzere Temmuz 2023'te emekli maaşına %25 oranında bir zam uygulanmıştı. Uygulanan bu zam emekli vatandaşlar düşük karşılanmıştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu 7.200 TL'lik zam kararı 16 milyon emeklinin yüzünü güldürdü. Uzun bir süredir yaşanan geçim sıkıntısı ve maaş yetersizliği bu kararla beraber umut vadeden bir adım atılmış oldu.

Emekli maaşına yönelik alınan zam kararı, emekli vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu karar, emeklilerin maddi sıkıntılarının giderilmesi için verildi. Cumhurbaşkanının önderliğinde verilen bu karar, emekli vatandaşların taleplerine duyarlı bir yaklaşımı simgelemektedir.

TBMM Onay Süreci

Emekli maaşına yönelik olarak verilen bu ek zam kararının resmiyet kazanabilmesi için TBMM onayına ihtiyaç duyuyor. Meclisin tatilde olması sebebiyle onay süreci biraz geç kalabilir fakat bu kararın hız kazanması için olağanüstü toplantı talepleri gündeme geldi. Meclisin olağanüstü toplanması ile beraber emekli vatandaşlara verilen 7.200 TL'lik ek zam kararının resmiyet kazanması bekleniyor. Onay süreci tamamlandığında emekli vatandaşların sağlam bir maddi temeli olacak.

Bu sene içerisinde Ocak ve Temmuz aylarında emekli maaşına toplam olarak %55 oranında zam uygulanmıştı. Uygulanan bu zamlar emekli vatandaşlar tarafından yetersiz bulunmuştu. Bu sebeple de bir süredir ek zam talep ediliyordu, sonunda bu talep karşılanıyor. Cumhurbaşkanı önderliğinde emekli maaşına tamı tamına 7.200 TL ek zam uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.