Devletten Çalışmayan Ev Hanımlarına 12.156 TL Ödeme Verilecek! İŞKUR 12 Bin TL Ödeme Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devletten Çalışmayan Ev Hanımlarına 12.156 TL Ödeme Verilecek! İŞKUR 12 Bin TL Ödeme Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşsiz ev hanımları ve öğrencilerin dikkatine! Devlet, İŞKUR aracılığıyla 12.000 TL ödeme yapacak. Başvurular başladı! İşte ödeme hakkında tüm detaylar…

İşbaşı eğitim programları kapsamında kursiyeler hem cep harçlığı alacak hem de meslek sahibi olacaklar. İşte İŞKUR işbaşı eğitim programı hakkında tüm detaylar… İŞKUR'da kaydı olan işsiz vatandaşların mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak için işbaşı eğitim programları düzenleniyor. İşbaşı eğitim programı kapsamında katılımcılar günlük 438,55 TL (öğrenci), 328,91 TL (öğrenci kıst) işsizlik ödeneği alan vatandaşlara günlük 219,28 TL ödeme yapılmaktadır. Bu sayede aylık ortalama 13.156 TL kazanç elde edilmektedir.

İşbaşı Eğitim Programı İçin Gereken Şartlar:

  • 15 yaşını doldurmuş olmak.
  • İşverenin eşi, akrabası veya tanıdığı olmamak.
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs ve programı tamamlamış olmak.
  • Programa katılmama yönünden yatırım uygulanmıyor olmak.
  • Programa başlanılan tarihten önceki 1 yıl içinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olarak çalışmamak.
  • İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak.

Bu program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere haftada 6 günü aşmamak şartıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde programlanır. Program süresi bilişim ve imalat sektörlerinde iş yerleri ve mesleklerde en fazla 6, diğer sektörlerde ise 3 aydır. Bulut Bilişim, siber güvenlik, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 19-29 yaş arası genç kişiler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak belirlenmiştir. İşbaşı eğitim programlarını başvuruda bulunmak isteyenler, ülkenin her şehirinde bulunan Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleri ve hizmet merkezlerinden ya da İŞKUR e-şube üzerinden başvuru işlemlerini yapabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.