ÇAYKUR, çay fiyatlarına YENİ ZAMMI Duyurdu... Çay fiyatlarına bugün itibariyle  büyük zam geldi...

ÇAYKUR, çay fiyatlarına YENİ ZAMMI Duyurdu... Çay fiyatlarına bugün itibariyle büyük zam geldi...

Bugün itibarıyla ÇAYKUR, çay fiyatlarına yüzde 15 oranında yeni bir zam daha yaptı. Haziran'dan bu yana dördüncü kez raflardaki çayların fiyat etiketlerini değiştirecek.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), çay fiyatlarına ardı ardına zam yapmaya devam ediyor. Çay fiyatlarına bugün itibariyle yüzde 15 oranında yeni bir zam daha getirildi. Böylece son 97 günde çaya dördüncü zam uygulanmış oldu.

Haziran'dan bu yana kuru çay fiyatları yüzde 88.2 oranında artış gösterdi. BloombergHT'nin haberine göre, 8 Haziran'da kuru çay fiyatlarına yüzde 43 zam yapılırken, ikinci zammı 14 Temmuz'da yüzde 9.5 oranında gerçekleştirilmişti.

ÇAYKUR, 15 Ağustos tarihinden itibaren çaya yüzde 4.5 oranında üçüncü bir zam daha uyguladı ve son olarak 12 Eylül'de yüzde 15 oranında bir zam daha gerçekleştirdi.

Bu sayede ÇAYKUR'un kuru çay fiyatları, 8 Haziran'dan bu yana son 97 günde yüzde 88.2 oranında arttı. Ayrıca, TÜİK Ağustos ayı verilerine göre, "çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri"nde aylık bazda yüzde 7.17'lik bir fiyat artışı kaydedildi ve yıllık artış yüzde 54.61 olarak açıklandı. Yeni fiyat listeleri, toptan satış yapan şirketlere gönderilmeye başlandı. Bu zamların ardında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Mayıs tarihinde Rize'de gerçekleştirdiği mitingde yaş çay alım fiyatını artıracağını açıklaması yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.