Altın fiyatları uçuşa geçti: Gram ve çeyrek altın sahipleri için tarih verildi...

Altın fiyatları uçuşa geçti: Gram ve çeyrek altın sahipleri için tarih verildi...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın fiyatları sert düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın kaç para oldu? İşte altınla ilgili tüm detaylar...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın fiyatları sert düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Öte yandan piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası’nın (Fed), 19-20 Eylül tarihlerinde yapılacak olan faiz kararına çevrildi. Piyasa analisti İslam Memiş için altın fiyatları için dikkat çeken bir rekor tahmininde bulundu. Gram altının 2500 lira seviyesine gelebileceğine dikkat çeken Memiş tarihi de işaret etti. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın kaç para oldu? İşte altınla ilgili tüm detaylar...

Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme. Hafta ortasına doğru sert düşüş gösteren altın fiyatlarında yön yukarı döndü. Özellikle piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz fiyatlamaları yönü tayin ediyor. İşte detaylar...

2Altın fiyatları uçuşa geçti Gram altın 2500 liraya gözünü dikti, tarih verildi
Bu hafta dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinin yükseliş göstermesinin etkisiyle birlikte ons altın fiyatı hafta ortasında düşüş gösterdi.

ALTINDA ‘TAHVİL’ ETKİSİ

Ons altın çarşamba günü 1915 dolara kadar geriledikten sonra ABD 10 yıllık tahvil faizinin gerilemesiyle birlikte toparlanma gösterdi. Perşembe günü 1923 dolara kadar yükselen ons altın 1919 dolardan kapandı.

PİYASALARIN GÖZÜ FED FAİZ KARARINDA

Öte yandan piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası’nın (Fed), 19-20 Eylül tarihlerinde yapılacak olan faiz kararında olacak.

ESKİ FED YETKİLİSİNDEN FAİZ ARTIŞI ÖNGÖRÜSÜ

Eski St. Louis Fed Başkanı James Bullard perşembe günü yaptığı açıklamada enflasyon rakamlarının bir süre daha inatla yüksek kalma ihtimalinin daha fazla faiz artışı anlamına gelebileceğini söyledi.

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE?

Haftanın son işlem gününe 1919 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 1925 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1919 dolar, en yüksek ise 1927 dolar seviyeleri görüldü.

7Altın fiyatları uçuşa geçti Gram altın 2500 liraya gözünü dikti, tarih verildi
Bugüne 1654 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1661 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1653 lira, en yüksek ise 1665 lira seviyeleri test edildi.

İSLAM MEMİŞ'TEN DİKKAT ÇEKEN ALTIN FİYATLARI ANALİZİ

Sabah'tan Sümeyye Tuncer'in haberine göre; gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik altın ve Cumhuriyet altını fiyatı Kapalıçarşı'da en çok takip edilenler arasına girerken, öte yandan yatırımcısı tarafından da 'Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?' sorusu gündemde tazeliğini koruyor.

Altın fiyatları hakkındaki beklentilerini açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'Göz önünde bulundurulmalı' diyerek o seviyelere dikkat çekti. Uzman isimden dikkat çeken altın fiyatları analizi:

ALTINDA FED BASKISI

Altın fiyatları, ons ve gram tarafında kısa vade için baskı altında kalmaya devam ediyor. Fed'in faiz artırma beklentisi burada önemli bir etkiye neden oluyor.

Altın fiyatları, ons ve gram tarafında kısa vade için baskı altında kalmaya devam ediyor. Fed'in faiz artırma beklentisi burada önemli bir etkiye neden oluyor.

ALIM FIRSATLARI

Özellikle elinde dolar bulunduran yatırımcısının da kısa vade için bu düşüşleri değerlendirmesi gerekiyor. Çünkü ekim ayı itibariyle 2000 dolar seviyesi üzerinde hızlı ataklar görebiliriz. Altın fiyatlarındaki bu gerileme iyi bir alım fırsatı sunuyor yatırımcılara.

'ONS TARAFINDAKİ GERİLEMELER DEĞERLENDİRİLMELİ'

Yıl sonuna kadar ons altın fiyatında 2080 dolar seviyesine kadar bir toparlanma söz konusu olabilir.

Altın almak isteyen yatırımcısının ons altın tarafında yaşanan bu gerilemeyi göz önünde bulundurması gerekiyor. Ancak 2-3 hafta bu baskılanma süreci devam edecek gibi görünüyor.

Gram altın/TL fiyatında yine resmi kur tarafı ile serbest piyasalar tarafında 40 liralık bir makas aralığı var. Kota sınırlamasından dolayı gram altın/TL fiyatı serbest piyasalarda 40 lira olan makas farkını korumaya devam edecek.

Bu fark zaman zaman 50-60 TL'yi de bulabiliyor. Vatandaşlar resmi kur tarafında gram altın fiyatını 1650 TL seviyesinde görüyor. Ancak serbest piyasalarda 1700 lira seviyesinde bir gram altın var.

UZMAN İSİMDEN 2024 YILI ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ

Gram altın tarafında çok iyi alım fırsatları var şu anda. Dün OVP açıklandı. Bu yıl sonuna kadar 29,90 TL'ye tekabül eden bir dolar kuru var.

2024 yılı için de 36,80 TL dolar kuru tahminleri var. Bu durum da gram altın tarafında 2024 yılı için 2300-2500 TL aralığında bir fiyata tekabül ediyor.

2024 yılın hazırlık yapan yatırımcısının şimdiden elini çabuk tutması lazım. Yıl sonuna kadar gram altın/TL fiyatında 1880 lira seviyesini beklemeye devam ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.