Aile Destek Paketi Ödemelerine Zam Geldi! 650 TL Daha Fazla Alacaklar! Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile Destek Paketi Ödemelerine Zam Geldi! 650 TL Daha Fazla Alacaklar! Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile destek paketi kapsamında yardım alanlara bu sabah gelen haberle ödeme yapılacağı açıklandı. 650 TL zamlı aile yardım ödemesi tarihleri de belirlendi. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere yönelik başlatılan destek programı kapsamında ek ödeme yapılacağı açıklandı. Bu ay ödemeler 650 TL daha yüksek yatacak. Hanede bulunan çocuk sayısına göre aile yardımı ile çocuk bileşeni ödemesi yapılacak. Programla ilgili olarak bakan açıklamada bulundu. Sosyal yardım alan vatandaşlar bu ödemenin tüm detaylarını araştırıyor. Aile destek ödemesi ve çocuk bileşeni ödemesine ilişkin tüm merak edilen detaylar…

Aile Bakanlığı tarafından oldukça geniş ve kapsamlı bir yardım ödemesi olarak sunulan Aile destek paketi ödemesi çocuk destek bileşeni ile birlikte ödeniyor. Çocuklar ailelere yönelik olarak başlatılan yeni ek ödemeler ile birlikte aile bütçesine destek sağlıyorlar.

Aile Destek Paketine Ek Yardım

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara kasım ayı itibariyle ilave destek ödemesi yatırılacağı açıklandı. Çocukların aileleri için duyurulan yeni destek ödemesinin detayları netlik kazandı. Bu yardım ailelere çocuk desteği kapsamında veriliyor. Ödeme ailenin ekonomik durumu ve çocuk sayısı baz alınarak yapılacak. Çocuk destek bileşeni kapsamında 350 TL ile 650 TL arasında yardım ödemesi yapılacak. Aile Bakanlığı tarafından çocuk destek ödemeleri bir ya da iki çocuklu aileler için 350 TL, 3 tane çocuğu olan aileler için 450 TL, 4 tane çocuk olan aileler için 550 TL, 5 ve üstü aileler için 650 TL yatırılmaktadır.

Aile Yardımı Başvuru Koşulları Nedir?

Aile destek paketi kapsamında verilen yardım miktarlarına ek çocuk bileşeni içinde ödemeler yapılıyor. Başvuru koşulları açıklandı. Aile Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre o ödemeyi almak için hane içinde kişi başına düşen aylık gelir hesaplanıyor. Bu gelir net asgari ücretin üçte birinden az ise aile çocuk destek peşini ödemesi yapılıyor. Başvuruda bulunmak isteyen aileler T.C kimlik kartı ve sosyal yardımlaşma derneklerinden başvurularını yapabiliyorlar. Sosyal yardım ödemeleri için başvuru e-devlet üzerinden de yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.