17 Milyon Emekliye Müjde Maaş Zammı Netleşti! Emekli Maaşı Zam Oranları Belli Oldu...

17 Milyon Emekliye Müjde Maaş Zammı Netleşti! Emekli Maaşı Zam Oranları Belli Oldu...

Emekli zammı milyonlarca vatandaşın gündeminden düşmüyor. Emekli maşlarına Ocak ve Temmuz ayında geçmiş altı aylık enflasyon rakamlarına göre zam yapılıyor. Ocak zammına kısa bir süre kala dört aylık enflasyon rakamları belli oldu ve binlerce vatandaşın g

Emekli maaşı zammı için araştırmalar yeni yıla kısa bir süre kala hız kazandı. Bilindiği üzere emekli zammının belirlenmesinde geçmiş 6 aylık enflasyon rakamları etkili oluyor. 4 aya ait veriler belli olurken gözler Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarında. Açıklanan enflasyon verileri sonucunda Bağ-Kur ve SSK emekli maaş zammı tahminleri şekillendi. Peki 2024 ocak emekli zammı ne kadar olacak, en düşük emekli maaşı kaç TL'ye çıkacak? İşte Bağ-Kur ve SSK emekli maaş zammı Ocak 2024 tahminleri...

4 AYLIK ENFLASYON ORANI KESİNLEŞTİ

Türkiye İstatikstik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Temmuz'da enflasyon yüzde 9,62, Ağustos'ta yüzde 9,09, Eylül'de yüzde 4,75, Ekim ayında ise yüzde 3,43 oldu. Ekim ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 4 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplamalara göre; 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı ise yüzde 40,39 oldu.

OCAK ZAMMI İÇİN SON 2 VERİ!

2024 yılı Ocak ayı emekli maaş zammı oranı son 6 aylık enflasyon farkı oranına göre belirlenecek. Memur emekli maaşları ise toplu sözleşme koşullarına göre Ocak ayında yüzde 15, Temmuz ayında yüzde 10 oranında artırılacak ve enflasyon farkları ayrıca ilave edilecek. Her ne kadar 6 aylık enflasyon verileri açıklanmasa da 4 aylık enflasyon verileri ışığında emekli maaş zammı tahminleri yapıldı. Net emekli maaş zammı oranı ise yaklaşık iki ay sonra Ocak ayı başında 6 aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte şekillenecek.

YILSONU ENFLASYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU!

Merkez Bankası Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları açıklandı. Buna göre 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,23 oldu.

Yeni enflasyon beklentisine göre yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi'nin 1887,10 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

2024 OCAK EMEKLİ ZAMMI TABLOSU

Yüzde 67,23'lük yeni enflasyon tahminine göre emekli zam tablosu şekillendi:

6 aylık enflasyon oranı yüzde 39,62

Refah payı hariç 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 39,62

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

6 aylık enflasyon oranı ve memur zammı referans alındığında Ocak 2024'te en düşük emekli maaşının 10 Bin 500 TL ile 11 Bin 500 TL arasında bir düzeyde belirlenmesi bekleniyor.

Net tutar ise Ocak başında belli olacak.

CUMHURBAŞKANI'NDAN EMEKLİLERİ ÜMİTLENDİREN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nın ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli zammı açıklaması:

Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile p aylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları resmiyet kazanmamakla birlikte en düşük emekli maaşının yükseltilme ihtimali olarak değerlendirildi. En düşük emekli maaşının yükseltilmesi için yasal düzenlemeyle ilgili resmi adım atılması halinde sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.