15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzünü güldürecek haber geldi... 10 bin 332 TL olacak

15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzünü güldürecek haber geldi... 10 bin 332 TL olacak

Emekli maaşların taban olan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Düşük maaşlı emeklilerin aylığı bu fiyata kadar yükselecek. Bakan Mehmet Şimşek'in açıklamaların ardından tüm dikkat o tarihe çevrildi. Yeni rakamları duyan emeklilerin yüzü güldü. İşte tüm det

Emekli vatandaşların gündeminde yer alan maaş zamlarına dair gelişmeler yaşanıyor. 2023 yılı itibariyle yükselen taban maaşlara dair yeni açıklamalar geldi. Milyonlarca emeklinin dikkatini çeken iyileştirme çalışmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı geldi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLARA MÜJDE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yer aldığı çalışmaların devam ettiği günlerde açıklamalar geldi. Enflasyona karşı emekli vatandaşları ezdirmeyeceğini ifade eden Şimşek, en düşük maaş alan emeklilere müjdeyi verdi.

2023 YILINDA TABAN EMEKLİ MAAŞLARI

Emekli maaşlarında taban ücretinin güncellenmesi için yasal düzenleme gerektiği vurgulandı. Meclis'in ekim ayında açılacak olmasıyla birlikte bu düzenlemenin Meclis'te konuşulması bekleniyor.

2023 yılında 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL olan taban emekli maaşı son iyileştirme ile birlikte 7 bin 500 TL'ye yükselmişti. Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan zamlara bakıldığında ise taban ücretin değişmesi için Ocak ayının beklenilmesine gerek kalmadığı görülüyor.

TABAN EMEKLİ MAAŞINDA 3 FARKLI SENARYO

Emekli maaşlarında taban aylık için 3 farklı senaryo bulunuyor. Günümüzde ek ödeme dahil en az 7 bin 500 TL ödeme yapılırken bu senaryolara göre taban maaşın 10 bin TL üzerine çıkması bekleniyor. Senaryolar şu şekilde;

Asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğu günlerde taban emekli aylığı ödemesi yüzde 88,16'sı kadar seviyesinde yapılıyordu. Temmuz ayı ile birlikte yükselen asgari ücretin ardından sabit kalan taban emekli aylığı yeniden aynı seviyeye getirilmek isterse en az 10 bin 52 TL'ye çıkabilecek.

En düşük emekli aylığına 6 aylık enflasyon verilerinin yansıtılması durumunda, yıl sonu enflasyon tahminin baz alınıyor. Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak açıklanırken, yılın ikinci yarısında enflasyon yüzde 37,76 olarak öngörülüyor. Bu oranın en düşük emekli aylığına yansıtılaması halinde taban ücret 10 bin 332 TL'ye yükselebilir.

Emekli taban ücretlerindeki bir diğer senaryo ise asgari ücret ile eşitlenmesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.